Peruna-iltama
Tervetuloa tutustumaan ihmeellistä ihmeellisempään perunaan! Tilaisuudessa luodaan katseita monipuoliseen perunaan, historiaan ja tulevaisuuteen sekä sen moniin mahdollisuuksiin.
Helsingin kaupunginmuseon tutkija Jere Jäppinen esittelee perunan tietä suomalaiseen ruokapöytään. Uuden näkökulman perunan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen tuo Aeropodin kasvatusmoduuli, jossa kasvatetaan ilmaperunoita. Tapahtumassa jokainen pääsee kokeilemaan miltä ilmassa kasvatettu peruna näyttää ja tuntuu.
Tapahtumaan on vapaa pääsy kuten kaupunginmuseoon aina. Tapahtuma on Kaupunkiruokaa-näyttelyn ohjelmaa.
Ohjelma:
klo 17 Potut pottuina – Perunan tie suomalaiseen ruokapöytään, tutkija Jere Jäppinen, Helsingin kaupunginmuseo
klo 17.20 Puhtaita ilmaperunoita missä tahansa, koska tahansa, Aeropod
klo 17–18.30 Maailman suloisin perunahahmo -työpaja, Kaisa Viitamäki, HÖRBS
Maailman suloisin perunahahmo -työpaja
Oliko perunapussissasi itänyt yksilö? Nostitko maasta vihertävän potun? Lautaselle kelpaamattomat perunat saavat Peruna-iltamassa toisen mahdollisuuden, kun kävijät pääsevät taiteilemaan niistä näköisensä puutarhatontun.
Mielikuvituksen ja leikkimielisyyden lisäksi askartelussa käytetään museon sisäpihan hyötyviljelmän kasveja sekä luonnonmateriaaleja.
Työpajan vetää intohimoinen perunafani ja kaupunginmuseon yrttipajoistakin tuttu luomupuutarhuri, Kaisa Viitamäki HÖRBS-puutarhayrityksestä.
Haluamme tehdä museokäynnistä sinulle mahdollisimman onnistuneen ja turvallisen. Katso kooste syksyn toiminnastamme ja yhteisistä ohjeista, joita noudatamme itse ja toivomme myös kaikkien vierailijoidemme noudattavan: Turvallisesti kaupunginmuseoon syksyllä 2020
Kuva: Kaisa Viitamäki / HÖRBS